midsummer

Midsommarhelgen går mot sitt slut, den blir ett med dimman som sveper in över våra gator.
En fin helg som går till en fin minnesbild. Traditionellt firande med familjen nere vid havet, där vi alla vuxit från barn till vuxna. Dans runt en vackert prydd midsommarstång, lekar, lotteri och fiskedamm för våra allra minsta. Just över bäcken ligger vår stuga, den stuga min morbror tog över efter att min morfar gick in i vila, där vi samlas familj och vänner för att fira in sommaren. Fórtsättning med lekar, helt fantastisk mat och ett överflöd av kärlek. Ett firande som pågår ända inpå nattimmarna, omgiven av dem man älskar. Jag är lycklig och stolt som kan säga att DET HÄR, det är min familj, det är en ära att få vara omgiven av så vackra medmänniskor.
Hade en underbar midsommar, och midsommardagen likaså. Vaknade upp och gav mig själv lite slötid i soffan innan jag mötte upp min familj för den obligatoriska midsommardagen-pizza! Vi myste och manglade tills våra kaggar fyllde rummen, jag gick hem för någon timme, för att sedan gå tillbaka. Avrundade detta firande med en filmkväll med mina systrar. Alltid lika trevligt. Nu ligger jag här, inbäddad i soffan, långt inpå nattimmarna, när jag egentligen bör sova. Men vet ni vad, det spelar ingen roll ikväll. Inga måsten, inga borden. Jag får, med gott samvete, sova så länge jag vill "imorgon" och det är ganska skönt.
Jag höjer att glas för min familj och mina vänner, må livet erbjuda er det vackraste.

160617

Hellå, torsdagsnatten har infallit med dess mörker. Ovanligt med mörker senaste tiden, måste säga att det är väldigt härligt. Jag tycker om att flyta ut i mörkret, världen stannar upp och man bara är.
Ska alldeles strax göra min kudde sällskap, men tänkte titta förbi här en sväng, jag gör det inte alltför ofta.
Imorgon vankas en akuttid med läkare och efter det bär det av ner på stan. Ska luncha med mor tills våra magar sväller över och sedan ska jag kolla på kläder, så vi ser väl hur det går att prova kläder med den svullna kaggen! Väl hemma så blir det mest troligt filmkväll med syster, vilket lär bli lika så trevligt som det alltid är. Morgondagen känns påfrestande men har känslan av att det kommer att bli trippelt så givande som det kommer att bli tagande.
Sov gott.

160603

Vilken bra start på dagen! Fick mig en promenad i det fina vädret på väg till hälsocentralen. I vanliga fall så kickar socialfobin i sådana situationer, sitta och prata om hälsan med en främmande person. Jag blir tystlåten, flackande blick och räknar sekunderna tills det är över och jag därmed får fly därifrån. Men idag var annorlunda.. jag var öppen och social, tror nästan att jag kacklade på mer än henne! Jag var fullt avslappnad, drog skämt och gav genuina leenden. Jag var mig själv och jäklar vad skönt det kändes. Fick mig en riktig boost och gick därifrån med ett leende på mina läppar, helt enkelt nöjd med mig själv. Detta kanske inte är något särskilt för många andra, men för mig var det stort. Jag var inte rädd.

160603

De senaste två dagarna har sett annorlunda ut. Jag har varit extra viljestark och gått emot min utmattning. Jag har velat sova ett flertal gånger under dessa dagar, men jag har kämpat emot och lyckats! Jag har inte sovit en enda minut dags-/kvällstid. Jag har inte heller spenderat alltför mycket tid framför tvn, än fast jag känner ett sådant stort behov av att ligga ner.
Jag har städat, övat på att sitta i solen och bara vara, stigit in i böckernas värld och mediterat. Korta promenader, påbörjat renovering av stegen och ett smått luffarslöjdsprojekt. Det känns bra i själen såhär i efterhand. Jag känner mig lugn, tacksam och faktiskt nöjd med mig själv. Nu skall jag alldeles strax försöka sova, imorgon vankas examensmiddag och på lördag blir det kalas samt examensceremoni för min kära syster. Ser verkligen framemot helgen, har en känsla av att den blir rofylld och ger massor med glädje! ♡

You were the one that got away

Jag minns fortfarande min favoritlåt den kväll du lämnade oss. Jag älskar den än idag och kan den utantill, men vågar fortfarande knappt lyssna på den. Den tar mig tillbaka, jag hamnar sju år bakåt i tiden på ett ögonblick. När jag sjunker ihop i stolen, i bedövande chock. När jag insåg att att min själsfrände hade lämnat mig. När hela min framtid suddades ut.

RSS 2.0